Er du nyopereret for brystkræft?

protesetilpasning hos svaneklinik

Er du nyopereret for brystkræft? Så har du ret til en brystprotese. Både hvis du har fået fjernet dit bryst, og hvis du har fået foretaget en brystbevarende operation.

 

Sådan ansøger du om en brystprotese:

Du ansøger om en brystprotese hos din kommune, ved at ringe til hjælpemiddelafdelingen og bede om et ansøgningsskema. Dette skema skal du herefter udfylde og sende tilbage.
Herefter modtager du din bevilling i din E-boks. Så booker du en tid hos os, hvor vi tilpasser din protese efter dine personlige behov.

Til at starte med får du som regel bevilliget to proteser af din kommune.

 

Vi anbefaler at du får en tid hurtigt efter din brystkræftoperation så vi kan hjælpe og vejlede dig med at få din første protese.

Din krop har behov for at komme sig oven på operationen og eventuel efterbehandling. Det er store forandringer din krop gennemgår. Det er ikke ualmindeligt, at man som nyopereret danner en del væske i vævet omkring operationsarret. Der kan være behov for at du bliver tømt for væske på hospitalet. Dette er helt ufarligt og smertefrit.

 

To brystproteser det første år - derefter en brystprotese om året.

Den første brystprotese kan godt ende med at blive for lille, når al hævelse og væske er forsvundet, og derfor kan mange have behov for to forskellige størrelser brystproteser i det første år.

At du får to proteser det første år giver dig også andre fordele. Den første protese giver dig mulighed for at vænne dig til at bruge en brystprotese og gøre dig nogle overvejelser, så du er klogere på hvordan det føles for dig, og hvilket behov du har i din hverdag. Herefter er det tid til at kigge herned igen, og få tilpasset den næste protese. 

Der findes mange typer af brystproteser både i form og materiale. Derfor vil Svaneklinik altid anbefale at du booker en tid til en personlig protesetilpasning, hvor der bliver taget specielt hensyn til dine personlige behov og din kropsbygning. 

Tag en snak med os hvis der er noget, du er i tvivl om.

 

Book en tid hos Svaneklinik online på dette link: Online booking