Lidt om brystproteser

brystproteser til kvinder opereret for brystkræft

Der findes rigtig mange typer af brystproteser både i form og materiale. På et besøg hos os, har du tid til at prøve de forskellige typer brystproteser, med vejledning fra vores sygeplejesker. Sammen finder vi ud af hvad der passer til dig og dine behov.

 

 

 

Derfor vil Svaneklinik altid anbefale at du booker en tid til en personlig protesetilpasning, hvor der bliver taget specielt hensyn til dine behov og din kropsbygning.

Hos Svaneklinik finder du et stort udvalg af brystproteser fra førende og anerkendte mærker som Amoena, Nordicare, Camp og Anita. På denne side kan du få et indtryk af nogle af de mange faktorer, der skal overvejes i valget af brystprotese.

 

Brystform.

Der findes mange forskellige former på brystproteser - fx, symmetriske, asymmetriske, dråbeformede og med balconettefacon. 
Sammen finder vi ud af hvilken form passer bedst til dig. 
 

 

Brystfylde.

Kvinders bryster er ikke blot forskellige i størrelse og form, men også i fylde. For at opnå den bedste lighed med virkeligheden, har proteserne tre typer brystfylde. De bliver kaldt 1-3 (hvor 1 er den fladeste og 3 er den fyldigste). Efter den rigtige protesestørrelse er fundet, skal brystfylden findes, så der opnås størst mulig symmetri. 

 

brystfylde proteser

 

Kvinder med lille omkreds har ofte lift fyldigere bryster og kvinder med stor omkreds har ofte lidt fladere og bredere bryster.
 

Løse proteser, som placeres i BHen med indbygget lomme.

En hyppigt anvendt protese er Amoena Essential Deluxe, som er en 2-lags protese med smidig bagside. Det er en brystprotese som følger din krop og bevæger sig naturligt, når du bevæger dig. Denne protese vejer det samme som et normalt bryst, derfor føles denne type protese naturlig og er med til skabe en god ligevægt og balance i kroppen.

En anden mulighed at vælge en letvægtsprotese. Denne protese er et godt valg, hvis man  føler at en protese med normal vægt er for tung.

Nordicare har fremstillet en letvægts protese Harmony Silk , som er 35 % lettere end en traditionel silikone protese. Denne protese har en symmetrisk triangel form og passer til de fleste kropstyper. Protesen er blød og naturlig, og giver stor bevægelses frihed og komfort.


Proteser med massage.

Efter en brystoperation er det vigtigt at arbejde med operationsarret, så det bliver smidigt og glat. Dette opnår man ved dagligt at udføre de anbefalede øvelser, man bliver instrueret i på hospitalet. Man kan også bearbejde operationsarret, ved at vælge en brystprotese hvor indersiden er konstrueret således at den masserer huden og dermed øger blodtilførslen til operationsarret.

Et eksempel på sådan en protese er Camp´s Massage Form protese. Dette er en letvægts protese, som udover massage funktionen også har en afkølende effekt, idet der cirkulerer luft i kanaler i silikonegelen. Den specielle bagside gør at luften cirkulerer så huden føles kølig og kan ånde.

 

Skalproteser / delproteser.

Selv om du har været igennem en brystbevarende operation sker det ofte at brystet mister fylde og ændrer form. Derfor har langt de fleste kvinder også behov for en protese efter en brystbevarende opreration. Her bruger man typisk det vi kalder for en skalprotese, for at genoprette den sidste symmetri.
 

Selvklæbende proteser / kontaktproteser. 

Amoena har udviklet en selvklæbende protese som hedder Amoena Contact. Det er en selvsiddende protese der klæber direkte på huden. Protesens vægt fordeles over et større område. Derfor er Contact et godt valg til kvinder med ryg/nakkeproblemer og/eller en aktiv livsstil.

Ønsker man større valgfrihed med sin brystprotese, kan man med fordel vælge en Valance Vario brystprotese fra Anita.
Med denne brystprotese følger der klæbestrips, så man selv kan bestemme, hvornår man ønsker at have protesen til at sidde direkte på huden, og hvornår man blot ønsker at placerer den i lommen på Bh´en.

 

Introduktionsvideo til Amoenas selvklæbende protese:

 

 

Book en tid hos Svaneklinik online på dette link: Online booking

Du kan også ringe eller skrive på tlf: 45870110 / Email: kontakt@svaneklinik.dk. Du er altid velkommen til at ringe hvis du har spørgsmål.