Støttestrømper

støttestrømper og rejsestrømper

Støttestrømper - også kaldet rejsestrømper i knæstrømper, lårstrømper og strømpebukser

Hvis du oplever at dine ben hæver og føles tunge, kan du have fordel af at bruge støttestrømper i din hverdag. Støttestrømper er til dig, som enten sidder ned i længere perioder eller står op i længere tid af gangen, f.eks. i forbindelse med dit arbejde eller rejser. 

Støttestrømper styrker blodcirkulationen i benene og bruges også til at forebygge b. la. blodpropper og åreknuder. Det er derfor en god ide at bruge støttestrømper hvis du er nyopereret. Støttestrømper kan også med stor fordel bruges af gravide.

Støttestrømper bruges især i forbindelse med længere rejser og kaldes derfor også rejsestrømper. 

I dag kan man få støttestrømper til kvinder der er så tynde at de minder 100% om de lårstrømper du normalt ville bruge  - og som du kan have på hele dagen.

Forskellen på kompressionsstrømper og støttestrømper: 

Kompressionsstrømper er for ”syge” ben, mens støttestrømper er for ”raske” ben. Kompressionsstrømper er behandling, når et alvorligt problem er til stede. Læs mere om kompressionsstrømper her


Blodpropper kan forebygges med rejsestrømper, fordi rejsestrømper hjælper på blodcirkulationen i benene

Rejsestrømper bør anvendes, når den samlede fly-, bil- eller busrejse fra hjemadresse til ankomstadresse varer længere end 5 timer. Rejsestrømper lægger et lille tryk på benene, der ikke kan mærkes, men som hjælper til at tømme blodårene, så blodpropper ikke dannes og som nedsætter tendensen til hævede og trætte ben under rejsen.

Læs mere om forebyggelse af blodpropper  af overlæge. dr. med Gregers G Hermann.