Tilskud til paryk

 

Du får tilskud til paryk hvis du er under behandling for kræft.

Er du ramt af kræft, kan behandlingen medføre, at du mister dit hår midlertidigt. Du får et tilskud til anskaffelse af paryk eller hovedbeklædning af regionen. Tilskuddet er fast.

I de fleste regioner modtager du en rekvisition fra det sygehus, hvor du er i behandling. Hos Svaneklinik tager vi os af det administrative. Vi afregner direkte med regionen så du ikke behøver at tænke på den del.

Du kan få tilskud til enten paryk eller hovedbeklædning. Svaneklinik har et stort udvalg af hovedbeklædning som er special designet til kræftramte og andre slags hårtab. Ved kemobehandling er hårtabet midlertidigt og tilskuddet udbetales som regel kun én gang.

I 2024 kan du få 4.170 kr. inkl. moms som tilskud til en paryk. Vælger du en paryk, der er dyrere end tilskuddet, skal du blot betale differencen hos os. Ønsker du hovedbeklædning, tørklæder eller turbans, er dit tilskud på 1.575 kr. inkl. moms. Tilskuddet er det samme i alle landets regioner og bliver opjusteret hver år i starten af året.

 

Hvis du lider du af et sygdomsbetinget hårtab som alopecia, stråler efter kræftbehandling, varigt hårtab efter en ulykke eller hårtab efter operation kan du søge kommunen om økonomisk støtte til en paryk.

Du søger på www.borger.dk under ”Ansøg om kropsbårne hjælpemidler”. Det er sagsbehandlerne i din kommune, der afgør om du er berettiget til tilskud til en paryk.

Det er vigtigt at have for øje, at det er et tilskud du får af kommunen, og i de fleste tilfælde dækker tilskuddet ikke det fulde beløb for parykken. Kommunen yder støtte til det bedst egnede og billigste hjælpemiddel på markedet. Så ønsker du en dyrere paryk end tilskuddet du er blevet bevilget, vil du blot skulle betale differencen selv.

Husk at søge kommunen INDEN du bestiller en konsultation til paryk.