Sådan plejer du din brystprotese

Vask og pleje af brystproteser

En protese i almindelig brug holder et års tid.

Det er meget almindeligt at silikonen efter et års tid mister lidt af sin spændstighed, hvilket kan påvirke protesens størrelse. Derudover bliver den mere skrøbelig og kan briste. 

Ved rigtig pasning og rengøring vil protesens overflade holde sig blød og komfortabel i hele brugsperioden.

Brugerens livsstil betyder også meget for slitagen. En aktiv kvinde, der bærer sin protese hele dagen og måske også om natten, vil slide sin protese meget mere end en stillesiddende person.

Proteserne tåler meget. De tåler kulde og varme, og kan bruges i både klor- og saltvand. Dog anbefaler vi, ved svømning mere end 2 gange om ugen, at købe en svømmeprotese i stedet da den er mere robust til vand.

Vær opmærksom på at proteserne ikke kan lide skarbe genstande.

Reklamationsgarantien dækker ikke frontskader som skyldes skarpe genstande, for eksempel nåle, klør fra kæledyr eller brocher, der hurtigt kan ødelægge protesen.

Rengøring af din protese

Rengøring af din brystprotese er meget vigtig. Det er individuelt hvor ofte folk vælger at rengøre deres protese.

En lommeprotese kan rengøres 2-3 gange om ugen, men sveder du meget eller har brugt den i vand anbefaler vi at du vasker den efter brug. 

Vi anbefaler at du renser din klæbeprotese hver dag. Hver gang du bruger din kontaktprotese, sætter der sig små hudceller på klæbematerialet. Det er derfor vigtigt at rengøre klæbefladen grundigt efter hvert brug for at bevare klæbeevnen.

Du skal bruge Amoena Soft Cleanser og den bløde special børste til rengøringen.

Brug aldrig shampoo, opvaskemiddel eller lignende, da disse ødelægger klæbematerialet.