Er du nyopereret for brystkræft?

Er du nyopereret for brystkræft? Så har du ret til en brystprotese hvert år.

Både hvis du har fået fjernet dit bryst, og hvis du har fået foretaget en rekonstruktion eller brystbevarende operation.

Du skal ansøge din kommune om en brystprotese:

Ansøg din kommune, ved at ringe til hjælpemiddelafdelingen og bede om et ansøgningsskema. Dette skema skal du herefter udfylde og sende tilbage.

I nogle kommuner kan du udfylde skemaet online på borger.dk.

Herefter modtager du din bevilling i din E-boks.

Husk at tage din bevilling med til os. Du kan også videresende den til os på din E-boks.

Ind imellem tager det lidt tid at få bevillingen. Men det gør ikke noget. Din krop har brug for at komme sig oven på operationen og en eventuel efterbehandling. Det er store forandringer din krop gennemgår. 

Det er ikke ualmindeligt, at man som nyopereret danner en del væske i vævet omkring operationsarret. Derfor kan der være behov for, at du bliver tømt for væske på hospitalet. Det er en god idé at vente med at få protese, til du er færdig med at blive tømt da vi ellers kan opleve at protesen kan blive for lille når væsken aftager. 

 

To brystproteser det første år – derefter en brystprotese om året.

Nogle kommuner tilbyder to proteser første gang. Den første brystprotese kan godt ende med at blive for lille, når al hævelse og væske er forsvundet, og derfor kan mange have behov for to forskellige størrelser brystproteser i det første år. 

At du får to proteser det første år giver dig også andre fordele.

Den første protese giver dig mulighed for at vænne dig til at bruge en brystprotese og gøre dig nogle overvejelser, så du er klogere på hvordan det føles for dig, og hvilket behov du har i din hverdag.

Skal du have lommeprotese eller klæbeprotese?

Der findes to systemer indenfor brystproteser. Vi har lommeprotesen som lægges i bh’en og bæres i bh stroppen, og så findes der klæbeprotesen. Klæbeprotesen klistres til kroppen. Den kan bruges 3 måneder efter operationen, men ikke før da dit ar skal have tid til at hele indenfra. 

Vi anbefaler altid at du booker en tid til en personlig protesetilpasning, hvor der bliver taget specielt hensyn til dine personlige behov – kropsbygning og dine ønsker. 

Book en tid hos Svaneklinik online på dette link: Online booking

Du er også velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål: tlf: 45870110.